HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Vakantie Noorwegen 2009

FOTO'S

 

 

Maandag 15 juni 2009 Terug naar huis

530 km gereden

Bewolkt en zonnig

 

We hadden verwacht om rond 6.00 uur onder de brug van Denemarken naar Zweden door te komen, en hadden de wekkers daarop afgesteld. Toen ik echter om 5.30 uur het dek op ging zag ik dat de brug al een stukje achter ons lag. Jammer…

We brachten de rest van de ochtend voornamelijk in de hut door omdat er buiten een koude wind woei. Lekker lezen! We zorgden er voor dat we rond 9.30 uur (een half uur voor aankomst in de haven) met onze spullen bij de auto waren. In tegenstelling tot gisteravond ging het slot nu wel automatisch open. Gisteren was de accu al zo leeg dat zelfs het slot niet meer voldoende energie kreeg, maar nu blijkbaar wel. Remco probeerde of de auto startte (en ja, het lukte) en deed de raampjes naar beneden. We wachtten af tot we de boot af konden rijden, en toen het eindelijk zover was, startte de auto toch maar niet… Daar stonden we dan… De paar auto’s die nog achter ons stonden hadden al snel door dat ze beter langs ons heen konden gaan en in no time stonden we als enige auto nog op het parkeerdek. Remco was al hulp gaan in schakelen, en niet lang daarna rende ik samen met één van de medewerkers op mijn slippers achter de auto aan. De communicatie tussen Remco en de hulp waren niet optimaal waardoor het aanduwen, zweet, bloed en tranen tevergeefs waren… Er kwam direct iemand aan rennen met een accu waarmee onze motor werd gestart. Eindelijk, om 10.15 uur (nog vroeg), reden we de boot af, de stad Kiel in.

Het was even wennen aan de enorme hoeveelheid auto’s op de weg; we hadden in die twee weken in Noorwegen niet zoveel auto’s bij elkaar gezien als dat we nu voor en om ons heen hadden! Wat een chaos! We moesten flink in de remmen toen een Duitser met rokende wielen afremde om onze weghelft op te komen, het ging nog net goed. De accu moesten we even vol rijden, we waren blij dat de tank halfvol zat! We kwamen veilig de stad uit en reden daarna over de juiste snelweg. De rit tussen Hamburg en Bremen was bezaaid met wegwerkzaamheden, welke we op een doordeweekse maandag moesten passeren. Eén keer stonden we meerder minuten volkomen stil, maar verder konden we nog redelijk door rijden. Wel ontzettend vermoeiend om te rijden: dan mag je zo’n 5 km door rijden, daarna mag je voor 6,5 km maar 50 p/u rijden, en zo verder, en zo verder… pffff Er kwam geen eind aan!!! Gelukkig hadden we vlak ervoor een broodje bij een bezinestation gehaald, waardoor we in ieder geval een ontbijt achter onze kiezen hadden. Toen we na tientallen kilometers eindelijk voorbij alle werkzaamheden dachten te zijn, kwamen we nog langs meerder wegwerkzaamheden, wat een drama!

En toch, ondanks alle oponthoud, kwamen we rond 16.15 uur thuis. We waren moe maar blij dat we weer bij onze beestjes waren. En dat gevoel was wederzijds!

 

Wat een prachtige vakantie!