HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Rondje De stulp

FOTO'S

 

Maandag 24 maart 2008 (2e Paasdag) Wit landschap

Rondje De Stulp

 

Sinds afgelopen vrijdag sneeuwde het af en toe. De temperatuur is echter te hoog om echt wit te blijven. Gisteravond en afgelopen nacht had het ook weer gesneeuwd. Omdat het nog vroeg en dus nog koud was, was de wereld wel mooi wit. Iets voor 7.00 uur maakte Remco me wakker en een uurtje later liepen we door het bos naar het natuurgebied De Stulp. Er hing een vage mist over het witte landschap. De koeien die er anders zo mooi wit uitzien zagen er temidden van de sneeuw een beetje goor uit. We kwamen af en toe wandelaars tegen, allemaal gewapend met een fotocamera.

De sneeuw kraakte onder onze voeten, de zon brak door. Het begon zachtjes te dooien en er viel er soms een plukje sneeuw uit de bomen. De sneeuw zag er heerlijk zacht uit, de verleiding om er in te gaan rollen was bijna onweerstaanbaar. Bijna, want het idee dat ik daarna helemaal nat zou zijn hield me tegen.

We liepen langs de rand van het begrazingsgebied van de koeien en kwamen langs een watertje. De zon weerspiegelde in het water en de sneeuw viel er vanaf de bomen in. Het pad werd af en toe wat modderig, maar het bleef een prachtige wereld waar we doorheen liepen. Na een uurtje waren we weer bij de auto. We een mooie wandeling gemaakt, precies op tijd, de dooi zette nu flink in.