HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Lingepad

 

 

Zondag 23 april 2006 Motoren

Leerdam – Beesd ± 16 km

Droog, eerst heiig , later zonnig, 10 – 17 °C

 

 

We hebben bijna een maand niet gelopen; aan een dijk die verzwaard werd heb ik een ontsteking aan mijn voetboogspier opgelopen. Het is nog steeds niet over, maar ik wilde persé een stukje lopen. Het zou een mooie voorjaarsdag worden, dus vanmorgen trokken we er eindelijk weer op uit. Om 8.00 uur reden we weg en om iets over half negen stonden we bij station Beesd. Pas om 9.27 uur zou de trein komen, dus besloten we de auto een stukje terug langs de route te parkeren. Zo verdeden we onze tijd niet, en konden we mooi een stukje inlopen terwijl we al een deel van de route aflegden. We pakten de trein naar Leerdam, om daar na 6 minuten al uit te stappen.

Vanaf een het station liepen we via een winkelstraat Leerdam uit en kwamen al snel over de Oude Zuider Lingedijk bij Asperen. De temperatuur was lekker; we konden in een dunne trui lopen. De voorjaarsbloeiers deden het goed; krentjes, prunussen, magnolea’s , blauwe druifjes en tulpen stonden mooi in bloei. Jammer genoeg stonden de appelbomen, door het koude begin van het voorjaar, nog niet in bloei.

We staken de Linge over en gingen aan de andere kant verder langs Fort Asperen. Dit stukje van de route hadden we met het Waterliniepad ook gelopen. Net voorbij Acquoy werden we aangesproken door een mevrouw; ze wilde een stuk langs de Linge lopen en vroeg zich af of je dan ook een rondje kon maken. We hebben haar de kaartjes van ons wandelboekje laten zien en kletsten wat. Uit de tuin onderaan de dijk kwam een vrouwtje en vroeg of we er uit kwamen, of we hulp nodig hadden. We vertelden haar de situatie en complimenteerden haar met haar mooie tuin. Daarna gingen we allemaal onze eigen weg. Ook de wegen van het Waterliniepad en het Lingepad gingen weer uit elkaar. Langs de drukke weg liepen we richting Rhenoy. Na Renoy staken we wederom de Linge over, en liepen over de Lingedijk en de Molendijk, tussen de boomgaarden door. Ter hoogte van een klein wiel (watertje) vonden we een bankje. De mensen die er op zaten gingen net weg, dus we hadden mazzel. We zaten lekker in een vaag zonnetje. Tijdens deze pauze kwamen er heel veel grote motoren voorbij, heel gaaf om te zien, en een leuk vermaak, tijdsverdrijf tijdens onze rust.