HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Pieterpad

 

Zondag 15 augustus 2004 Druk op het Pieterpad

Rolde – Schoonloo, 19 km

bewolkt 23ºC

 

Nu ik dit schrijf is het weer tijd voor de lunch! Iets over halftwee, we zitten nu op de rand van bos, hei en veen. Wespen, muggen en steekvliegen te over, maar dat doet niets af aan ons plezier.

De eerste bus van Schoonloo naar Rolde ging pas om 10.50 uur, dus konden we uitslapen op deze Pieterpaddag. Om kwart voor negen reden we weg en arriveerden een half uur voor busvertrek in Schoonloo. Tijd genoeg dus voor Remco om zijn hakken in te tapen, onze schoenen goed aan te doen en vast bij twee restaurantjes op de kaart te kijken. Bij de bushalte stonden nog twee stellen, waarvan een stel een grote herdershond bij zich had. Er was niet echt contact maar het sfeertje was gezellig. Het was even zoeken naar het startpunt; we dachten allebei dat we vorige week aan de andere kant van de weg waren geëindigd, maar na een rondje door het dorp, toch zo’n 20 minuten, hadden we het gevonden; praktisch achter de bushalte waar we eerder waren uitgestapt…

Het pad was een oud spoortraject tussen Assen en Stadskanaal. Het spoor zelf lag er niet meer, maar we liepen op een talud met aan weerszijden akkerland. Het talud zelf was begroeid met voornamelijk braam en brem. De tocht vervolgde over veel zandpaden, door bos en langs bos en veen. Er waren veel Pieterpatters, waarvan we er een paar hebben ingehaald. Dit was de drukste Pieterpaddag qua wandelaars tot nu toe. Het zijn voornamelijk stellen van een jaar of veertig. Maar af en toe ook een gezin. Niet het idee dat dat altijd even geslaagd is…

We werden over een zandpad geleid met aan de ene kant mooie eiken en aan de andere kant prachtige acacia’s. Ook was er een pad met prachtige, kronkelende eiken die een boog over het pad vormden.

Zo, nu de spullen weer bij elkaar pakken, sokken en schoenen schoonmaken en aantrekken, en dan gaan we voor de laatste vijf kilometer van deze dag. Het zonnetje breekt door, dus het zal nog wel even warm worden (het zweet begint net een beetje op te drogen).

 

De zon brak inderdaad door! Warm, maar toch ook wel erg lekker, zo’n zonnetje op je bolletje.

De laatste kilometers gingen weer door het bos en langs akkers, totdat onze etappe eindigde in Schoonloo. Daar zijn we bij café Hegeman heerlijk op het terras gaan zitten bijkomen, met natuurlijk een lekker witbiertje, een bord patat (V) en een broodje kroket (R).

Het was weer een heerlijke dag!!