HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Pieterpad

 

Zondag 19 september 2004 Bah, een teek

Vorden - Doetinchem, 26 km

18C, zonnig, wolkjes, windje

 

De bus van Doetinchem bracht ons met een half uurtje naar station Vorden, en om vijf over negen deden we onze eerste Pieterpadstappen van het tweede boekje! Bij kasteel Vorden hebben we even een kijkje genomen en daarna het Pieterpad weer opgezocht. Langs een beekje, door het bos, over brede boslanen, en verderop langs akkers, kwamen we in het buurtschap Linde. Weer langs weilanden en akkers, door bos en uiteindelijk over een graspad van ongeveer tien meter breed, liepen we op huize 't Zelle aan. Daar, op een zevensprong, zijn we even gestopt om onze broekspijpen af te ritsen.

Ik zag trouwens ook nog een zwarte specht zitten, laag op een boomstammetje, zo'n drie meter verderop. Ook Remco kon hem spotten, en daarna vloog de specht snel weg.

Over een asfaltweg liepen we nog ongeveer anderhalve kilometer voor we in Varssel aankwamen. Langs de Varsselse golfbaan werden we weer naar een bos geloodst. Daar zitten we nu, op de hoek van een weiland, even bij te komen. Net voelde ik iets prikken in mijn knieholte; ik voelde en, o kut, keek: een teek. Hij was nog ieniemini klein en Remco kon hem er gelukkig heel makkelijk uithalen.