HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Trekvogelpad

 

Zondag 15 mei 2005 Door het bos

Maarn – Soest (Pijnenburg) ± 15 km

Bewolkt, regen/miezer

 

Vandaag zijn we begonnen met het trekvogelpad. Om kwart over negen bracht Cor ons naar het station in Maarn. Het regende zachtjes maar de temperatuur was aangenaam.

Net buiten Maarn liepen we langs de rand van een leuk heide- en stuifzandgebiedje. De route was zowel qua tekst als markering heel wazig en even verderop kwamen we er niet meer uit. Na twee keer fout te zijn gelopen vonden we de route weer terug, om hem vlak daarna weer even kwijt te raken. We merkten dat de tekst soms teveel info gaf; een bocht naar links in het pad werd als “ga naar links” aangegeven, zodat je dus doorloopt totdat je een pad of weg naar links ziet, terwijl deze niet gaat komen… De markering was ook vaag; bijna nergens stonden markeringskruizen (= deze weg niet in), en de paaltjes met routemarkering stonden vaak ver van een kruispunt op de route.

Het was intussen wat harder gaan regenen dus trokken we onze regencapes aan. Vol goede moed stapten we verder door de bossen van Maarn en Austerlitz. In Austerlitz aangekomen hebben we in de muziektent op het Dorpsplein even een broodje gegeten. Dan is zo’n afdakje boven je zitplek wel even lekker! We gingen weer verder door het bos, op weg naar Soesterberg. Het liep heerlijk, en uiteindelijk stopte ook de regen. Toen we bij Luchtvaartmuseum Soesterberg kwamen hadden we zo’n 13 km gelopen door bijna alleen maar bos, en dus weinig asfalt.

Bij het Soester Hoogt zijn we op de hei aan een picknicktafel gaan zitten om te pauzeren. Het zonnetje deed voor ons haar best om door de wolken heen te komen. Na de pauze ging het laatste stuk weer verder door het bos, en liepen we achter de Lange Duinen langs. Via De Zoom kwamen we uit bij Pijnenburg. Ter hoogte van C3/Idea zijn we van het Trekvogelpad afgegaan richting de Wieksloterweg en huis.