HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Trekvogelpad

 

Zaterdag 28 mei 2005 Door de uiterwaarden van de Lek

Maarn Elst 27 km

Onbewolkt 28 C

 

Omdat het vandaag een warme dag zou worden gingen we zo vroeg mogelijk op pad. Om half zeven reden we weg. Het was vannacht zo weinig afgekoeld dat we makkelijk in korte broek en t-shirt weg konden. Prachtig op tijd kwamen we aan in Elst, waar we om tien over zeven de bus naar station Driebergen moesten nemen. Bij de halte stond een vrouwtje van 76 die wel zin had in een praatje met ons. Ze had een jaar of 10 geleden het Pieterpad gelopen, samen met haar man, maar ze had bij Valkenburg erg last van haar knie gekregen. Artrose bleek later. Na een jaar of twee hebben ze het laatste stuk alsnog gelopen.

Op station Driebergen hadden we nog even de tijd om een krantje te lezen en ons in te smeren met zonnebrand. Om tien over half acht stapten we uit in Maarn en konden met de wandeling beginnen. Al snel hadden we het behoorlijk warm. Door de Kaapse bossen liepen we richting Doorn waar we na drie kwartier aankwamen. Het zweet droop intussen van ons af. Wederom lieten tekst en markering ons in de steek en raakten we de route even kwijt. We kwamen er gelukkig snel achter dat we fout liepen.

Over (voornamelijk geasfalteerde) dijken door de polder naar Langbroek gingen we verder. We waren blij dat er regelmatig schaduw van bomen was en er af en toe een heerlijk fris windje waaide. Via Darthuizen liepen we, nog steeds over lange, geasfalteerde dijken, naar de Uiterwaarden bij Amerongen. We waren hard aan pauze toe. Het pad door de uiterwaarden liep door weilanden, vol met bloeiende weideplanten. Er waren ook watertjes met bomen, wat het tot en heel leuk gebied maakte. We vonden een prachtig plekje in de schaduw van een paar bomen. Er stond een lekker windje dus konden we heerlijk afkoelen en een beetje opdrogen.

Na de pauze waren we snel weer warm en bezweet, maar de rust had ons zeker goed gedaan. Na een klein uurtje langs de uiterwaarden kwamen we aan bij Elst, waar we de auto makkelijk terug vonden, rond tien over drie. We zijn naar Houten gereden om bij de nieuwe grote Bever Zwerfsport te gaan kijken voor een afritsbroek voor mij. Het is gelukt, ook al was er maar eentje die goed was. Bij Mac Donalds Zeist/Soesterberg hebben we patat en een broodje kroket gehaald en zijn met een gevulde maag naar huis gereden. Nog even boodschappen gehaald, want over een weekje gaan we met vakantie naar de Jura in Frankrijk. Een weekje lopen, rondrijden, lezen en genieten.