HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Trekvogelpad

 

Zondag 4 september 2005 Het Haaksbergerveen

Eibergen – Enschede ± 29 km

Zonnig, ± 27 °C

 

De afgelopen 2  etappes van het Trekvogelpad heb ik niets geschreven… Het is nu zaterdag 29 oktober, we hebben intussen een Zeelandvakantie gehad en hebben, in twee etappes, van Bergen aan Zee naar de Rijp gelopen. Toch wil ik proberen op te schrijven wat ik nog weet van deze en de volgende wandeling.

 

We wilden niet in Eibergen beginnen, maar de auto bij het Haaksbergerveen zetten om vanaf daar naar Enschede te lopen. Vanuit Enschede zouden we dan met het openbaar vervoer naar Eibergen gaan en weer naar de auto lopen. De bedoelde parkeerplaats konden we mooi niet vinden. We hebben kilometers en kilometers gereden, precies om de plek heen, en we kwamen er niet! We kwamen zelfs in Duitsland terecht… Uiteindelijk besloten we de auto maar ergens anders neer te zetten.

Na een uurtje lopen waren we in Enschede, aan de rand. Bij de bushalte was ook het officiele eindpunt van het Trekvogelpad. Met de trein en bus gingen we naar Eibergen. We staken De Berkel over en verlieten daarmee Eibergen. We kwamen door het bos en liepen richting het Haaksbergeveen. Aan het begin van het veen hebben we een lekkere pauze gehouden. Niet lang daarna waren we weer bij onze auto, aan de andere kant van het veen.