HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Trekvogelpad

 

Vrijdag 14 oktober 2005 Door de duinen

Alkmaar Ė Bergen aan Zee Ī 21,5 km

Mistig, licht bewolkt, lekkere temperatuur

 

Altijd als ik buiten het seizoen richting strand ga regent het. Voor vandaag was echter goed, droog weer voorspeld. Maar hoe kan het ook anders, het begon tijdens de autorit te spetteren. In Bergen aan Zee aangekomen was het gelukkig weer droog. We hadden, zoals gepland, tijd zat om even lekker het strand op te gaan. We hebben een stukje over het strand gelopen. Veel te vroeg zetten we de auto op het eindpunt van vandaag, bij het NIVON- huis in Bergen aan Zee. Op ons gemakje liepen we richting bushalte. We liepen iets om via een leuk duingebiedje en kwamen, nog steeds te vroeg, bij de bushalte. Tot onze grote verrassing kwam de buurbus aangereden die ons naar Bergen zou brengen. Daar hadden we genoeg tijd om een lekker belegd broodje te kopen, op te eten en nog snel wat rond te kijken.

Met de volgende bus reden we naar Alkmaar. we hadden zin in een ontspannen dagje dus zijn we eerst Alkmaar door gelopen. Wat later begonnen we aan de route en werden via een park de stad uit gevoerd. Langs het oude stadion van AZ liepen we de HeiloŽer bosschen in. Door de Zuidermeerpolder liepen we naar Egmond aan de Hoef. Zoals het Trekvogelpad eigen is was de bewegwijzering tussen Egmond en Bergen zeer slecht. We wisten niet zeker of we wel goed gingen. Bij de ingang van het duingebied zou een toegangskaarten automaat moeten staan, maar we hebben hem niet gezien. Het voelde extra ongemakkelijk; niet zeker weten of je goed loopt en ook nog eens zonder toegangskaart.

We waren aan pauze toe, maar het duurde lang voordat we een geschikt plekje vonden. We kwamen door het duingebied waar allemaal vakantiehuisjes stonden. Ze lagen echt prachtig maar met de auto (met al je bagage) is het er lastig komen. Op een gegeven moment zijn we iets van het pad afgeweken en in een duinpan gaan zitten. We hadden een heerlijk beschut en verstopt plekje. Er kwam wel een donkere lucht aan maar gelukkig kregen we geen regen.

Het laatste stuk naar de auto liep door een bosachtig duingebied, heel anders dan de open Egmondse duinen, maar wel heel mooi. Het duurde weer iets langer dan we dachten voordat we bij de auto waren. We zijn naar Bergen gereden en hebben daar een paar mooie kaarten gekocht die we ís ochtend al hadden gezien. Daarna zijn we door gereden naar Egmond aan Zee om daar nog even het strand op te gaan en een hapje te eten. Na een heerlijke maaltijd bij restaurant De Boei (wat nu niet meer zo heette trouwens) zijn we weer naar huis gegaan. Het was een heerlijk ontspannen dagje.