HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Trekvogelpad

 

Woensdag 7 december 2005 Door de polder

De Rijp – Purmerend (Padjedijk) ± 16 km

Bewolkt, even zonnetje, soms even regen ± 8 °C

 

Het is alweer 5 weken geleden dat we in De Rijp kwamen. In de tussentijd hebben we niet meer gelopen dus vandaag hadden we er zin in. Rond 7.45 uur reden we in het donker, weg richting Amsterdam. Al snel kwamen we in de file, en pas om 9.15 uur kwamen we aan in Purmerend. De volgende bus zou pas 50 minuten later komen. Zonde van de tijd, en in de file hadden we ook al zoveel tijd verloren, we besloten om iets verder door te rijden, naar Halfweg, waar we de auto langs de route parkeerden. Halfweg ligt aan een polderweg met aan beide kanten een sloot, en heeft geen algemene parkeerplaats. We moesten dus langs de weg pakeren.

Vol goede moed gooiden we onze rugzakken op onze rug en wandelden naar de bushalte in Purmerend. Na tien minuten kwam de bus, om ons twintig minuten later, om 10.20 uur, bij de bushalte in De Rijp af te zetten. We liepen door de straat richting het centrum, en kwamen weer langs het geitje waar we de vorige keer bij geparkeerd stonden. Het raadhuis van De Rijp heeft een mooie voorgevel en ik nam daar een foto van. Tijdens het afdrukken stopte mijn toestel ermee omdat de batterijen op waren. Dat was knap balen want mijn APS-toestel doet het momenteel niet omdat de lenskap niet meer open gaat… Voor mij geen foto’s dus vandaag. Drie foto’s van Remco later bleken ook zijn batterijen op te zijn maar hij had gelukkig nog wel nieuwe bij zich. Er was ook niet echt een winkeltje waar we ze zouden kunnen kopen, dus ik had gewoon pech. We liepen het prachtige dorpje door, en er weer uit, de dijk op. Over het asfalt en door de koude wind liepen we langs het water de polders van De Beemster door. We kwamen voorbij voormalig fort Spijkerboor en liepen verder langs het Noordhollandsch kanaal, over een fietspad. Het zonnetje brak door en weerkaatste venijnig fel op het wateroppervlak. Op de route lagen nog twee voormalige forten, maar geen van deze was te bezichtigen.

Na zo’n 13 kilometer zijn we in de berm langs het kanaal gaan zitten. Ooit had er waarschijnlijk een bankje gestaan. Na zo’n 20 minuten waren we weer een beetje bij gekomen en kregen het een beetje koud. Tijd om verder te gaan. Over twee rechte, geasfalteerde polderwegen kwamen we na zo’n 20 minuten bij de auto. We hadden 16 kilometer alleen maar asfalt gehad, en dat na 5 weken niet lopen; we waren best blij om bij de auto te zijn (rond 13.30 uur)