HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Utrechtpad

Zondag 26 december 2004 Zorro op het paleis

Paleis Soestdijk De Stulp, 3km + ??

Net onder het vriespunt

 

2e kerstdag, en wij gingen vanmorgen om kwart voor negen weer een stukje Utrechtpad lopen. Vorige week waren we bij Paleis Soestdijk gebleven omdat we best moe waren, dus nu wilde we het laatste stukje lopen. We zouden dan vanaf huis naar het Paleis lopen, de 3 kilometer van de route volgen en weer terug naar huis lopen. Het vroor licht, gras, takjes en bomen waren mooi wit van de rijp. Na een half uurtje waren we bij het paleis. Tot onze grote verbazing stond er iemand met een spandoek. We konden niet lezen wat er op stond, maar daar had ik op 2e kerstdag ook helemaal geen zin in. Er stonden nog twee mannen bij waarvan eentje met fototoestel. We liepen er snel voorbij terwijl een politie auto voorbij kwam en bij de mannen stopte. Iets verderop volgden we de route het bos in.

We liepen langs de paleistuin richting de Stulp. Daar aangekomen stond de zon iets hoger aan de hemel en scheen prachtig door de bomen heen. De zon verlichte het witte, mistige landschap en weerkaatste op het bevroren watertje. Sprookjesachtig. De witte koeien tussen het wit berijpte gras werden door de zon lichtroze gekleurd. De hele wandeling zijn we begeleid door het gefluit van vogels. Het was heerlijk.

Bij het Pluismeer kreeg ik van Camille een sms-je dat Zorro op het dak van het paleis zat! We hadden vanmorgen dus Zorro of een van zn handlangers gezien.

Net na het Pluismeer boog de route af naar de Lage Vuursche, en zijn wij rechtdoor naar Soest gegaan. Via de Wieksloterweg en een fietspad tussendoor kwamen we om vijf voor half twaalf uit bij C3 (Idea), zo goed als thuis.