HOME

OVERZICHT

Links en tips CONTACT GASTENBOEK

Vakantie Noorwegen 2009

FOTO'S

 

Dinsdag 9 juni 2009 Even bijkomen

26 km gereden

Deels regen, deels wolken en zon

 

We hadden lekker geen wekker gezet en werden pas om 9.30 uur wakker. Buiten regende het een beetje en we waren niet vooruit te branden. We vonden dat we dan maar een dagje moesten niksen, lekker lezen, een paar boodschapjes halen en lekker lezen. Dat konden we wel gebruiken na de afgelopen twee lange dagen. Tijger hield ons gezelschap, ze wilde alleen maar spelen met het touwtje. Toen we gingen afwassen vond ze het duidelijk maar een saaie boel: ze rende door het huisje heen om daarna in mijn been te klimmen, keer op keer. Ze vermaakte zich zelf wel!

Begin van de middag reden we eerst naar de bibliotheek om onze mail te checken. Via de mail kregen we van verschillende mensen te horen dat we niet moesten schrijven maar genieten van onze vakantie. Nou, met dat genieten zit het wel goed, en schrijven is gewoon een hobby van me. Ik doe het met plezier, en vaak ís avonds als we verder toch geen plannen hebben. Daarna heb ik weer genoeg tijd om te lezen en te relaxen.

Na de bieb haalden we een paar boodschappen. We kwamen er achter dat er nog een supermarkt in het stadje was, een grotere dan waar we telkens waren geweest. We haalden hier twee lekkere stokbroodjes welke we ís middags op aten met kaasjes en smeersels. Het zonnetje was toen door gekomen, het was heerlijk. Ook Tijger was weer van de partij. Op een gegeven moment hoorde ik Miss Piggy knorren en zag haar even later over het terrein rennen, met Olav er achter aan met zijn hooivork. Ze was weer eens ontsnapt! Het was een komisch gezicht!!!

Aan het eind van de middag begonnen mijn ogen dicht te zakken en dook ik even het bed in, lekker hoor, vakantie!  ís Avonds weer lekker buiten gegeten, met Tijger als vrolijk en lief gezelschap. We zagen op de bergen achter ons een prachtige regenboog. Pas aan het eind van de avond kwam er weer een buitje over, maar onder het afdakje konden we toch nog droog zitten.

ís Nachts vlogen de vleermuisjes rond het huis en kwam er vanuit de boompjes een vrolijk gekwetter van vogeltjes, heerlijk, de Noorse nachten in dit seizoen.